Laborok / Nyomaték labor
Materialteszt Kft.
H-2151 Fót
Eőri Barna u. 73.
Tel./Fax: +36/ 27-36-35-37
Mobil: 06-20/ 9449-375

A rögzítéstechnika fontos része a nyomatékeszközök használata. A nyomaték csavarhúzók és kulcsok esetében is elengedhetetlen a pontosság; hogy ez megvalósulhasson, laborunk vállalja a különböző nyomatékeszközök kalibrálását, pontosítását, legyen az mechanikus vagy digitális kijelzésű, kattanó vagy megcsúszó, készre húzó, vagy egyéb, más kivitelű. 

Azért, hogy ügyfeleinket a nyomatékeszközök területén is kiszolgálhassuk, 2008-ban létrehoztuk nyomatékkalibráló laborunkat, mely 1500 Nm-ig alkalmas a nyomatékszerszámok nagy pontosságú kalibrálására. Használati etalonparkunkkal a kalibrálást a felhasználó telephelyén is el tudjuk végezni, így csökkentve az esetlegesen kieső időt.

A kalibrálás során az észlelt, a szabvány által megadott tűréstől való eltérést beszabályozzuk.  Előzetes felmérés és árajánlat alapján az eszközöket javítjuk is.  

Sok felhasználó saját maga ellenőrzi a nyomaték szerszámait, különböző, erre a célra gyártott nyomaték ellenőrzőkkel. Ezeket az eszközöket időszakonként szintén kalibráltatni kell. Laborunk számukra is megoldást kínál. A folyamatos fejlődés jegyében 2010 óta akkreditált státuszban kalibráljuk a nyomatékmérőket, ellenőrzőket. Igény és lehetőség szerint beállítást, pontosítást is vállalunk.